Inside Burj Daman Apartment in Dubai

Burj Daman, a cutting edge mixed used development in a prime location in Dubai with walking distance to the iconic Burj Khalifa and Dubai Mall, is home to a five-star hotel, retail, offices and apartments with an unbeatable view. One of the apartment owners reached out to Sneha Divias Atelier and approached them to add value and character to his property.

“The goal was to create a unique and refined take on metropolitan living, surpassing the expectations of potential buyers and increasing the apartment worth offering unique details and features and upgrading the specifications. The design had to be appealing to families and couples and cater to the function of modern day environment. The apartment is divided into 4 main areas – balcony, living / dining area, bedrooms and study. The balcony is an instrumental space privileged with a fantastic view. We created pockets of areas with a different character for outdoor dining and living so that the user can make the most of the good weather months in Dubai. The tiles were upgraded with a lighter color and the furniture is surable yet stylish Kartell Master chairs by Philippe Starck, customized table with concrete top effect and wicker lounging chairs. Both living and dining area are connected and have an opening to the kitchen. We have a sophisticated urban living area with a warm and neutral palette accented by green and copper. The flooring was changed to timber and the big rugs add a tranquil softness. The rugs were procured from Ferreira de Sa brand from Portugal. There is a fine balance between wood and metal and the customized chandelier adds a playful note. The bronze mirror was added to add depth to space and all the walls have a layer of Vescom wall-covering. The artwork was commissioned to an artist – Sara Mendes de Almeida – and it creates the perfect perspective as we walk in the space. The generous proportion of the master bedroom allowed us to have an interesting flow and create a seating area with two chaise longues upholstered in Dedar fabrics. Casamance wallcoverings add sogtness and the curtains are airy and fresh to optimize the day light. The 7 meters wide rug is botanical silk and the fabrics are textured with an interesting combination of patterns and colors. The guest room provides the ultimate guest experience, with one headboard that connects both beds. The Flos floor lights on each side of the beds are functional and aesthetic and the swallows placed on the headboard wall add a sculptural feature to it. The fabrics are from Designer’s Guild and the rug has a graphic pattern adding harmony to the composition. The study fulfil all the contemporary demands – it’s lean, contemporary and neutral. Greys, beiges, and white create a serene atmosphere with black accents in details. Flexibility was prioritized to give the end user a versatile space to work, read, or relax. There ia abundance of natural lighting and connection to a living area pocket on the balcony,” explains Sneha Divias

Balcony

Dining area
Living area

Master bedroom

Guest room

Study

 

Floor plan

 

YOU MIGHT ALSO LIKE