INT2architecture creates minimalist black box to conceal technical spaces in Moscow apartment

INT2architecture creates minimalist black box to conceal technical spaces in Moscow apartment

St. Petersburg-based multi-disciplinary studio INT2architecture was hired to redesign the beautiful space situated in a pre-revolutionary building in the centre of Moscow, Russia.

“The “shell” of the apartment is designed as a reference to French neoclassicism – white walls, high ceilings, tall windows, parquet, plaster cornices and moldings… White walls highlight proportions of the apartment and purity of the architectural form. These classical elements are the background for the “antibody” – minimalist black box, in which all the technical spaces are grouped (WC, boiler, kitchen, wardrobe). The Box is a compositional center around which the main functional areas are situated: kitchen with four meter long kitchen island – bar; lounge area with leather lounge chairs, bio fireplace and projector; and bedroom with a small workplace. Modern interior elements contrast in color, material and style with the classical ones, simultaneously complementing each other. Thus, the objects acquire individuality, creating a wholesome architectural space,” explains INT2architecture

  • Location: Moscow, Russia
  • Date completed: 2016
  • Size: 600 square feet
  • Design: INT2architecture
apartment-am-int2-architecture-moscow8
Hallway
apartment-am-int2-architecture-moscow1
Kitchen & black box
apartment-am-int2-architecture-moscow7
Kitchen island
apartment-am-int2-architecture-moscow6
apartment-am-int2-architecture-moscow4
Living room & bio fireplace
apartment-am-int2-architecture-moscow5
Study area
apartment-am-int2-architecture-moscow2
Bedroom
apartment-am-int2-architecture-moscow3
apartment-am-int2-architecture-moscow9
Bathroom
apartment-am-int2-architecture-moscow11
apartment-am-int2-architecture-moscow10