Casework completed playful interior of ski chalet in Oregon

Casework completed playful interior of ski chalet in Oregon

Clients approached Casework with a clear brief – alpine, funk, gezellig. These words should describe their new home at modern ski chalet with a poetic name Alpine Noir Chalet.

“To emphasize the high ceilings and huge windows, a simple color palette of a custom black, white and whitewashed wood were incorporated, along with calculated hits of color and pattern. A reverse floor plan, with the kitchen and living room on the third floor, highlight the importance of the two spaces where the family spends most of their time together. Here, windows surround the space on all four sides providing ample natural light. A large, stoic fireplace is balanced with a not so basic Ikea sectional covered in a playful, funky, custom designed fabric based off of a 16th century Dutch painting. Function and durability reign supreme in the entrance and bedrooms, where rubber flooring was used for use with wet snow gear and bunks were installed for ultimate sleepover and mountain vibes. Through layered textures, a high contrast palette and unconventional design elements, this ski chalet is anything but ordinary,” says Casey Keasler, founder and creative director at Casework

  • Location: Government Camp, Oregon
  • Date completed: 2017
  • Size: 1,700 square feet
  • Design: Casework
  • Photos: Mikola Accuardi
alpine-noir-chalet-oregon-casework1
Entrance
alpine-noir-chalet-oregon-casework3
Custom steel perf banana yellow bench
alpine-noir-chalet-oregon-casework2
Kid’s bedroom
alpine-noir-chalet-oregon-casework12
Master bedroom
alpine-noir-chalet-oregon-casework4
Powder room
alpine-noir-chalet-oregon-casework10
Living room
alpine-noir-chalet-oregon-casework6
alpine-noir-chalet-oregon-casework7
alpine-noir-chalet-oregon-casework17
Detail of custom sofa fabric
alpine-noir-chalet-oregon-casework9
Dining area
alpine-noir-chalet-oregon-casework11
Kitchen
alpine-noir-chalet-oregon-casework5
Exterior