Cement, brick and wood define Mira apartment by SuperLimão Studio in Sao Paulo

Cement, brick and wood define Mira apartment by SuperLimão Studio in Sao Paulo

Young couple with two children asked SuperLimão Studio to design their idea of a new home in Sao Paulo –  a contemporary atmosphere and at the same time a place with a ‘home feeling’ with the chosen finishes, materials and furniture.

“Delivered on the slab, the Apartment should have three suites, office, living room integrated to the living room and kitchen, home theatre, laundry and a generous pantry. Developed to host a couple with two children and their cats, the spaces were designed to meet the different needs of this family. The office was well thought out, since the clients usually work at home. For the tv room, it was designed by the studio a comfortable sofa to accommodate the whole family and the kitchen was opened to the living room. For the cats, a coffee table has been thought to serve as hammock. The couple asked for a space to leave the shoes in the hall, therefore was drawn a wooden bench with a shelf under the seat: a place to sit to take the shoes off. The design was based in four elements: cement, wood, brick and an extensive palette of colors. Burnt cement spreads in the apartment across the floor and takes the form of a concrete counter that runs through the entire room up to the home theatre. The wood was used in the lining of the social area and on the floor of the home theatre. The brick, already present in the façade of the building, was brought inside and placed on the wall of the dining room. More than 35 colors were used, applied to walls, ceilings, doors, carpentry and fixtures. In the layout, the position of the entrance door has been changed to take advantage of the wall of the living room: a concrete bench runs from the living room to the TV room, which serves as support for ornaments and pictures, in addition it houses a closet below it. The covering of the floor at the kitchen, a porcelain tile delivered by the construction company, was replaced by the burnt cement floor to further enhance the integration between the dining room and the kitchen. A hydraulic tile area was drawn around the island of the stove, ranging from four shades of green and blue. The barbecue was dismantled and turned into a space to make pizza. The sink and the barbecue pit were kept and covered by a stone bench. This project’s lighting priorizes solutions of indirect lighting, through led in the shelves and crown molding, and spot lighting with the use of lamps. The landscaping is practical and functional: pots were arranged with fruit trees and a small vegetable garden,” says SuperLimão

apartmento-mira-sao-paulo-superlimao1
Hall
apartmento-mira-sao-paulo-superlimao2
Dining room
apartmento-mira-sao-paulo-superlimao5
apartmento-mira-sao-paulo-superlimao7
Kitchen area
apartmento-mira-sao-paulo-superlimao8
apartmento-mira-sao-paulo-superlimao9
apartmento-mira-sao-paulo-superlimao11
Living room
apartmento-mira-sao-paulo-superlimao13
apartmento-mira-sao-paulo-superlimao15
apartmento-mira-sao-paulo-superlimao16
apartmento-mira-sao-paulo-superlimao17
Bedroom
apartmento-mira-sao-paulo-superlimao19
Study area
apartmento-mira-sao-paulo-superlimao20
Master bathroom
apartmento-mira-sao-paulo-superlimao21
Kid’s rooms
apartmento-mira-sao-paulo-superlimao22
apartmento-mira-sao-paulo-superlimao23
Bathroom
apartmento-mira-sao-paulo-superlimao24
Detail
apartmento-mira-sao-paulo-superlimao25
Terrace