Inter Urban Studios applies angled bronze-plated fins to create intimacy and drama at London terraced house

Inter Urban Studios applies angled bronze-plated fins to create intimacy and drama at London terraced house

The clients approached London-based Inter Urban Studios to overhaul and extend their Victorian terraced house in London.

“This Victorian house side return extension uses a series of angled bronze-plated fins to create privacy and drama to what would otherwise be a standard layout. Iridescent bricks and polished concrete floors are paired with white walls and Italian lighting design to create a refined composition that is a thorough re-imagining of the terraced house. The extension as sculpture,” explained Inter Urban Studios

  • Location: London , United Kingdom
  • Date completed: 2017
  • Design: Inter Urban Studios
  • Photos: Rosangela Borghese
Interior photography
Side return with fins and pivot door & kitchen
Interior photography
Dining room
Interior photography
Interior photography
Living room
Interior photography
Snug
Interior photography
Detail of bronze fin
Interior photography
Iridescent wraparound brick canopy
fin-house-london-inter-studio-architecture10
Exterior