Simple yet soft is interior of rooftop studio designed by Vine Architecture Studio in London

Simple yet soft is interior of rooftop studio designed by Vine Architecture Studio in London

Vine Architecture Studio was approached to revamp and reinvent a rooftop studio in East London which had been in the client’s family for many years.

“Though it was in a state of disrepair and it was awkwardly accessed via a stairwell shared with the offices below, we nonetheless saw potential in this dilapidated rooftop space on Mile End Road. We see beauty and utility in the process of reappropriation. Understanding our role as designers to use natural resources responsibly and to minimise waste wherever possible, we take decisions around demolition seriously and we feel it right to question demolition or reduction as the key first design move.  We wanted to keep true to the footprint of the original space and so we set out to design the space using simple, utilitarian and widely available materials with a view to keeping a simple aesthetic. This ties in with the values we applied throughout the project,” explains Vine Architecture Studio

mile-end-road-london-vine-architecture-studio1
mile-end-road-london-vine-architecture-studio10
mile-end-road-london-vine-architecture-studio3
Kitchen & dining area
mile-end-road-london-vine-architecture-studio4
mile-end-road-london-vine-architecture-studio5
mile-end-road-london-vine-architecture-studio6
Living room
mile-end-road-london-vine-architecture-studio11
Bedroom
mile-end-road-london-vine-architecture-studio13
P001
Floor plan