Film ‘Honey, I Shrunk the Kids’ inspired Studio In2 when designing small apartment in Taipei

Film ‘Honey, I Shrunk the Kids’ inspired Studio In2 when designing small apartment in Taipei

A young couple asked Studio In2 to transform their small enclosed mezzanine apartment in Taipei into a contemporary metropolitan home.

“The movie ‘Honey, I Shrunk the Kids’ inspired us to experiment with the use of large frames to disrupt the original visual proportions and expand the sense of space in a small mezzanine apartment in one of Taipei’s most desirable and lively business districts. We transformed this small apartment into a modern and elegant metropolitan home for a young entrepreneurial couple. In the face of limited ceiling height and small floor space, big sliding door panels, big wooden frames, big openings, and big colored blocks were used to disrupt the visual proportions and challenge the original sense of space. All closed partitions in the original property were opened up. The custom shoe cabinet that shares a wall with the television defines the spatial relationship between the entry hallway, the living room, and the dining room. Sliding door panels installed in the seldom used guest room let natural sunlight into the kitchen and dining room and create a dynamic and open living arrangement. The structural steel beam functions as a stylish lighted column for the dining area, while also integrating the center countertop and dining table. White finishes are used in areas with lower ceiling heights to expand the sense of space. Different materials, partitions, and contours alter the appearance and presentation of the white palette by creating a hierarchy of objects within the space. The shoe cabinet and the dining table are elevated to attribute a sense of visual lightness to the larger furniture items. The originally enclosed mezzanine room on the second floor was removed, and the wall was re-positioned to create a 50cm-width suspended walkway. Big door panels create an interactive connection between the vertical and horizontal moving routes and sight lines, despite the low ceiling height. The height of the space does not evoke a sensation of pressure but rather creates a comfortable and open spatial experience,” explains Studio In2

  • Location: Taipei, Taiwan
  • Date completed: 2018
  • Size: 710 square feet
  • Design: Studio In2
  • Photos: Jackal Liu
nancys-big-apartment-taipei-in2-studio1
Living room area
nancys-big-apartment-taipei-in2-studio3
Cabinet for TV and shoes
nancys-big-apartment-taipei-in2-studio4
nancys-big-apartment-taipei-in2-studio5
nancys-big-apartment-taipei-in2-studio6
Sliding door hides guest room
nancys-big-apartment-taipei-in2-studio7
nancys-big-apartment-taipei-in2-studio8
Kitchen
nancys-big-apartment-taipei-in2-studio9
Mezzanine
nancys-big-apartment-taipei-in2-studio10
Study
nancys-big-apartment-taipei-in2-studio12
nancys-big-apartment-taipei-in2-studio13
nancys-big-apartment-taipei-in2-studio14
nancys-big-apartment-taipei-in2-studio15
Bedroom
nancys-big-apartment-taipei-in2-studio17