The Woodworkers Barn is a family retreat designed by Fabric Architecture

The Woodworkers Barn is a family retreat designed by Fabric Architecture

The Woodworkers Barn is a second stage addition to the Woodworkers Cottage designed by Auatralian studio Fabric Architecture.

“After meeting with clients to discuss their brief reviewing the precedent images, we designed a step pitched ‘barn’ with feature timber doors making use of the clients skill. The space is designed as a parents retreat/ kids chill out zone/ alternative second living area that connects with the landscape and existing rear deck. Throughout the design development, the loft idea was explored and natural light introduced through the Velux skylights,” said Brent and Damien of Fabric Architecture

  • Location: Central Coast, Australia
  • Date completed: 2019
  • Size: 1,570 square feet
  • Design: Fabric Architecture
  • Photos: Fabric Architecture
woodworkers-barn-central-coast-australia-fabric-architecture3
woodworkers-barn-central-coast-australia-fabric-architecture1
woodworkers-barn-central-coast-australia-fabric-architecture21
woodworkers-barn-central-coast-australia-fabric-architecture13
woodworkers-barn-central-coast-australia-fabric-architecture12
woodworkers-barn-central-coast-australia-fabric-architecture18
woodworkers-barn-central-coast-australia-fabric-architecture46
woodworkers-barn-central-coast-australia-fabric-architecture52
woodworkers-barn-central-coast-australia-fabric-architecture20